Datum: donderdag 16 maart 2017

Locatie: Paulus Borstraat 41, Amersfoort

Hoofdspreker: Anjo Travaille

Categorie/thema: CIRCULAIR

Vorm: Masterclasses

Aanmelden: klik hier


Hoe stimuleert u bedrijven en collega’s om duurzame keuzes te maken? Schrijf u in voor de masterclass Duurzame Gedragsbeïnvloeding onder leiding van duurzaamheidspsycholoog Anjo Travaille en ontdek hoe u collega’s, raadsleden en ondernemers verleidt tot duurzame keuzes.

Bedrijventerreinland is wakker geschud. BE+ wil de komende 5 jaar 250 bedrijventerreinen energiepositief maken: de techniek is aanwezig, de financier staat klaar en een team met experts staat te trappelen om te starten. Nu nog even de ondernemers overtuigen om hun pand beschikbaar te stellen…

Het is een terugkerend thema als je namens een (semi)-overheidsinstelling werkt met bedrijven, hoe overtuig je ondernemers en collega’s van jouw goede plannen? Je wilt ze in laten zien dat ze veel beter hun pand kunnen verduurzamen, samen moeten investeren in veiligheid en dat een verbetering in de openbare ruimte ook de waarde van hun pand verhoogt.

  1. Hoe overtuig je collega’s, leidinggevenden, raadsleden om duurzame keuzes te maken op de lange termijn? Hoe speel je het duurzame spel binnen het politieke domein.
  2. Hoe overtuig je ondernemers om mee te gaan in de beweging naar verduurzaming door ze te overtuigen om panden te verduurzamen en mee te laten betalen aan parkmanagement.

Klinkt simpel, maar waarom is het dan toch zo lastig?

‘Onze hersenen hebben van nature weinig aandacht voor circulaire economie, energietransitie en klimaatadaptatie’, stelt milieukundige, cognitief psycholoog en masterclass-leider Anjo Travaille. ‘Voor ons brein zijn dit abstracte begrippen. Dat geldt ook voor “de lange termijn”. Duurzaam gedrag van individuen en bedrijven komt niet vanzelf, maar er zijn wel slimme methoden die dit gedrag uitlokken.’

Travaille: ‘Daarvoor heb je kennis nodig van duurzaamheid, maar vooral ook van gedragsbeïnvloeding. In deze masterclass ervaart u hoe u zelf keuzes maakt en hoe u, met kennis van verleiding en weerstanden, anderen aanzet tot duurzame keuzes en samenwerking.’

Dit leert u:

  • Hoe mensen keuzes maken.
  • Waarom duurzame keuzes zo lastig zijn.
  • Hoe u zorgt dat bedrijven duurzamere keuzes maken.

Anjo Travaille

Milieukundige en cognitief psycholoog Anjo Travaille heeft als doel de wereld beter en duurzamer te maken. Hiervoor geeft hij op donderdag 16 maart de masterclass ‘Duurzame Gedragsbeïnvloeding’.

Travaille:

  • is lector aan de prestigieuze duurzaamheidsopleiding ImpactAcademy
  • adviseert bestuurders, beleidsmakers, managers en adviseurs bij het maken van effectief beleid en bestuurlijke keuzes.
  • is ingehuurd door RWS, provincie Utrecht de ministeries van IenM en EZ
  • kreeg voor zijn workshop op het BT Event een gemiddeld cijfer van 8.9

Doelgroep

De masterclass is bestemd voor ruimtelijke- en economische ambtenaren in de (semi)-publieke sector, medewerkers van ruimtelijke ontwikkelingsmaatschappijen en ontwikkelaars.

Kosten

Deze masterclass kost u 399,- euro p.p. Abonnees van vakblad BT en ROm krijgen 100 euro korting. De masterclass biedt ruimte aan maximaal 20 deelnemers.

Programma

10.15 uur

Inloop met koffie en thee

Welkom door Jeroen Bruinenberg, domeinmanager BT

10.30 uur

Introductie: Hoe kunt u het gedrag van mensen in jouw werkomgeving beïnvloeden?

Anjo Travaille

12.00 uur Lunch
13.00 uur

Praktijkcasussen deelnemers

Deelnemers hebben van tevoren de ruimte om een casus in te dienen uit hun werkpraktijk. Bent u bezig met verduurzaming of heeft u problemen op het gebied van parkmanagement, leg uw case neer.

14.30 uur

Rollenspel – Praktijkcases

De deelnemers verdelen zich in tweetallen en nemen de rol aan van een gemeente, provincie of regionale ontwikkelingsmaatschappij en gaan het gesprek aan met een bedrijf uit hun regio.

Travaille voorziet groepen van directe, maar opbouwende repliek en gaat direct in op vragen en opmerkingen uit de zaal. Om een competitief element in te voegen wijst de groep uiteindelijk een winnend team aan.

16.00 uur

Reflectie Anjo Travaille

 

16.30 uur

Borrel

 

Aanmelden

Meld u aan voor de masterclass op de website van Elba-Rec.

Meer informatie kunt u opvragen via Jeroen Bruinenberg, programmamanager BT, j.bruinenberg@elba-rec.nl of 06 24 72 16 07

 

Facts & figures

Wat Masterclass ‘Duurzame Gedragsbeïnvloeding’
Waar Redactie Elba-Rec (uitgever van onder meer vakblad BT en ROmagazine), Paulus Borstraat 41, Amersfoort
Door Anjo Travaille
Wanneer Donderdag 16 maart 2017
Voor wie Ruimtelijke- en economische ambtenaren in de (semi)-publieke sector, planjuristen en ontwikkelaars.
Kosten 399,- euro. Lezers van vakblad BT en ROm krijgen 100 euro korting. Nog geen abonnee? Schrijf u in: http://www.elba-rec.nl/kennis/vakbladen/abonnementen.

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl