Datum: maandag 23 september 2019 t/m zondag 20 oktober 2019

Locatie: Zuid-Holland

Categorie/thema: RUIMTE

Vorm: Congressen & events

Aanmelden: Meld je direct aan

Hoeveel mensen ken jij die buiten jouw ‘bubbel’ vallen? Door verbubbeling van onze samenleving ontmoeten we steeds meer mensen die op ons lijken en steeds minder mensen die van ons afwijken (in culturele achtergrond, opleidingsniveau of gezondheid). Dat versterkt het wij/zij-denken en zorgt ervoor dat we minder oog hebben voor groepen die achter blijven.

Samen met de Provincie Zuid-Holland willen we die bubbels doorbreken. Jij ook? Doe mee aan de sessies ‘Zeg eens wat over Zuid-Holland’ waarin je een diversiteit aan Zuid-Hollanders ontmoet, ontdekt wat voor die ander belangrijk is en hoe je beleid maakt met oog voor ieders kansen en uitdagingen. 

Wat gaan we doen?

Om te weten wat er speelt bij verschillende groepen in de Zuid-Hollandse samenleving organiseren we 4 bijeenkomsten ‘Zeg eens wat over Zuid-Holland’ waar we een diversiteit aan Zuid-Hollanders ontmoeten en in gesprek laten gaan met de beleidsmakers van nu en die van de toekomst. Van de Zuid-Hollanders willen we weten wat er bij hen leeft, waar maken ze zich zorgen over en tegen welke obstakels lopen ze aan? En hoe kan de Provincie hen daarbij helpen?

Waarom meedoen?

– Omdat je ook eens mensen van buiten je dagelijkse bubbel wilt ontmoeten,
– En wilt ontdekken wat voor die ander belangrijk is.
– Omdat je onderwerpen die leven onder Zuid-Hollanders op de politieke agenda wilt zetten,
– En wilt leren hoe je beleid maakt dat aansluit bij de behoeftes van Zuid-Hollanders.
– Je meer te weten wil komen over de organisatie van de Provincie Zuid-Holland.
– Maar ook gewoon plezier wilt hebben met mensen van allerlei (studie)achtergronden en de Provincie.

Programma

We organiseren vier sessies voor vier groepen in de Zuid-Hollandse samenleving. In een inspirerend programma (12-17 uur) gaan jongprofessionals en beleidsmakers van de Provincie Zuid-Holland in gesprek met:

Maandag 23 september

…jongvolwassenen met een praktische opleiding

Maandag 30 september
…jongvolwassenen met een verstandelijke beperking

Maandag 7 oktober
…jongvolwassen met een niet-westerse migrantenachtergrond

Maandag 20 oktober
…jongvolwassenen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte

Per sessie kunnen maximaal 15 jongprofessionals deelnemen. Als je je aanmeldt dan verwachten we dat je meedoet aan tenminste 2 van de 4 sessies.

VOOR WIE?

Je kan GRATIS (inclusief lunch en borrel) meedoen als je nog studeert of net aan het werk bent en begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in bestuurskunde, sociaal, cultureel, economisch, recht, of iets anders interessants. Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers.

Kijk voor alle informatie en aanmelden op de website van het Kennislab voor Urbanisme.

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl