Datum: maandag 1 juli2019 t/m woensdag 3 juli2019

Locatie: Zuid-Holland

Categorie/thema: SMART

Vorm: Reizen & summerschools

Aanmelden: Meld je direct aan


Meer dan ooit brengen we met deze summerschool de smart city in de praktijk. Voor elke planoloog, stedenbouwer, maar ook tech die nu eens echt datagestuurd wil ontwerpen en wil weten hoe zijn vak er over een paar jaar uit ziet, doe mee. We gaan een digital twin (een digitale 3D-versie) maken van (een deel van) Zuid-Holland die (een aspect van) het geluk en/of de leefkwaliteit van Zuid-Hollanders meet en voorspelt. Zelf vinden we dit de allerleukste summerschool die we ooit hebben gedaan, want het combineert urbanisme met technologisering en digitalisering. 

Waarom meedoen?

  • Je leert over data, digitalisering, smart cities en de toekomst van onze leefomgeving en de ruimtelijke ordening, planologie en stedenbouw.
  • Je maakt kennis met de provincie als organisatie en ontmoet een heel onwijs interessant netwerk van bedrijven en stakeholders.
  • Je bent graag bezig bent met inhoudelijke en vernieuwende onderwerpen;
  • Je een interessant netwerk wilt leren kennen;
  • En drie dagen plezier met hen wilt hebben.

Voor wie?

Je kan meedoen als je nog studeert of net aan het werk bent en begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in data science, ruimtelijke ordening, planologie, techniek, smart city, GIS, Geo en mediadesign, gamification, bestuurskunde, stedenbouw of iets anders interessants, want out-of-the-box is altijd welkom. Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers. Jongprofessionals zijn niet ouder dan 26 jaar.

Aan deze summerschool kunnen 24 jongprofessionals deelnemen. Zij worden ingedeeld in groepen van 6 groepen van 4 deelnemers die met elkaar in competitie gaan. De beste groep wint 2000 euro. Deelname aan de summerschool is gratis voor studenten of net afgestudeerden.

Let op: de officiële inschrijving sluit op 1 juni 2019. Aanmeldingen die daarna binnenkomen zullen op de reservelijst komen.

 

Kijk voor alle informatie en aanmelden op de website van het Kennislab voor Urbanisme.

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl