Branding centrumgebieden

Datum: dinsdag 28 augustus 2018

Locatie: Restaurant Brafoer, Halve maan 2, Beverwijk

Categorie/thema: RUIMTE

Vorm: Congressen & events

Aanmelden: KLIK HIER


Samen sterk vanuit het merk. Als centrumgebied wil je een eigen herkenbaar gezicht hebben. Maar waar vind je dat onderdeel waar je uniek in bent? Welke stappen moet je zetten om tot een onderscheidende positionering te komen? En hoe zorg je dat alle betrokken stakeholder hierachter staan.

Op dinsdag 28 augustus organiseert de Retailagenda samen met de gemeente Beverwijk de intervisie over de branding en positionering van centrumgebieden. Beverwijk presenteert een aanpak die bewezen succesvol is. Startpunt was het vaststellen van het eigen DNA. Nu wordt hard aan het merk gewerkt. Beverwijk vertelt hoe ze stakeholders hebben geactiveerd. Hoe hebben ze bijvoorbeeld de ketens mee gekregen? En hoe zorg je ervoor dat je de belofte ook kunt waarmaken en je verhaal ook daadwerkelijk in het centrumgebied te vinden is?

Het programma

Om meer gevoel te krijgen bij wat Beverwijk zoal te bieden heeft, starten we het programma om 12.00 uur met een wandeling door het centrumgebied. Na de lunch volgt een uitgebreide presentatie van de case Beverwijk door Inge Reijmer, ondernemerscoördinator van de gemeente, en René Hendriks van Bureau Aan Zee. Daarna gaan we in co-creatie bespreken in hoeverre de aanpak van Beverwijk toegepast kan worden in jullie eigen centrumgebied. We staan hierbij stil bij twee centrale vragen, die in twee rondes in kleine groepen besproken worden:

  • Wat is volgens jullie de optimale route om te komen tot een krachtige en onderscheidende positionering van het centrumgebied die door iedereen wordt gedragen?
  • Wat is een effectieve manier om de gekozen positionering op overtuigende wijze aan de verschillende doelgroepen te presenteren/communiceren?

Praktische informatie

  • 12.00 -13.00 uur Wandeling door het centrumgebied van Beverwijk/inloop
  • 13.00 uur Lunch +  start intervisie met: voorstelronde, presentatie Beverwijk, discussie over twee rondes
  • 16.30 uur Einde intervisie
  • 16.30-17.30 uur Borrel

Locatie:

  • Restaurant Brafoer, Halve maan 2, Beverwijk.
  • Parkeren: Naast Brafoer ligt parkeergarage Halve Maan. Gratis parkeren kan bij Wijkerpoort.
  • OV: het restaurant ligt direct naast station Beverwijk.

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl