Datum: woensdag 30 november -0001

Tijd: 09:00 - 21:00

Locatie: nbt

Hoofdspreker: Arjen Hof (Civity), Rob van der Velden (BNSP) en Jan-Willem Wesselink (Future City Foundation), Yvonne Kemmerling (voorzitter Future City Foundation en voormalig wethouder in Soest en Amersfoort)

Categorie/thema: SMART

Vorm: Masterclasses

Aanmelden: Klik hier voor meer informatie & aanmelden

Wat is big data en hoe zet je het in? Wat is de nieuwe bestuurkundige opgaven door technologisering? En welke ethische vragen moeten we op lossen voor we echt smart zijn? Kortom, hoe bestuur je de smart city?

Samen met de BNSP hebben we de Masterclass ‘Besturen van de Smart City’ (14 februari 2019) ontwikkeld, rondom de nieuwe bestuurskundige opgaven door technologisering. We zoeken naar antwoorden op bovenstaande vragen, onder leiding van masters uit de praktijk. Zij nemen u stap voor stap en aan de hand van veel praktijkvoorbeelden mee naar de smart city.

In 1 dag zetten we 3 stappen:
Stap 1 – Gebruik data om betere beslissingen te nemen
Stap 2 – Hoe functioneert de stad van de toekomst? – Wat is de nieuwe opgave?
Stap 3 – Gedrag en Ethiek, Privacy

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor raadsleden, wethouders, statenleden, gedeputeerden en andere bestuurders. En voor iedereen die (ambtelijk) aan bestuurders adviseert.

Wat u leert
>> Hoe u (big) data inzet om betere beslissingen te nemen: wat big data is en waar je het voor kan gebruiken. En hoe je dat doet.
>> Hoe de bestuurlijke stedelijke opgave verandert door de opkomst van internet: wat het betekent dat we altijd verbonden zijn, daardoor heel flexibel worden en daardoor wordt het heel relevant waar we wel zijn en hoe dat is ontworpen. En kunnen we dat voorspellen?
>> Waar de grens ligt: in de smart city wordt gedrag stuurbaar, maar willen we dat ook echt? Wat zijn de ethische grenzen? En hoe borgen we onze veiligheid?

Koppeling aan uw praktijk door Yvonne Kemmerling
Om de koppeling met uw praktijk zo optimaal mogelijk te maken, worden de masterclasses geleid door Yvonne Kemmerling, oud-wethouder in Soest en Amersfoort en nu voorzitter van de Future City Foundation.

Hoe lang duurt de Masterclass?

Datum: 14 februari 2019
Tijd: 9.00 – 21.00 uur, inclusief lunch en diner. We werken in 3 blokken van 3 uur.
Locatie: De exacte locaties ontvangt u als u zich heeft aangemeld.

Wat kost het?
Leden van de BNSP betalen 900 euro (excl. btw) voor de Masterclass (inclusief lunch en diner).
Niet-BNSP-leden betalen 1100 euro (excl. btw) voor de Masterclass (inclusief lunch en diner). Het is mogelijk om bij aanmelding voor de Masterclass direct BNSP-lid te worden (voor 165 euro per jaar).

Voor meer informatie en aanmelden: http://future-city.nl/bestuurmasterclass/ 

 

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl