Datum: donderdag 8 november 2018 donderdag 6 december 2018

Tijd: 10:00 - 17:00

Locatie: 3 steden in Nederland, n.t.b.

Hoofdspreker: Arjen Hof (Civity), Peter Paul Verbeek (hoogleraar Wijsbegeerte Universiteit Twente), Rob van der Velden (BNSP) en Jan-Willem Wesselink (Future City Foundation), Yvonne Kemmerling (voorzitter Future City Foundation en voormalig wethouder in Soest en Amersfoort)

Categorie/thema: SMART

Vorm: Masterclasses

Aanmelden: http://future-city.nl/bestuurmasterclass/


Wat is big data en hoe zet je het in? Wat is de nieuwe bestuurkundige opgaven door technologisering? En welke ethische vragen moeten we op lossen voor we echt smart zijn? Kortom, hoe bestuur je de smart city? Tijdens de door de BNSP en de Future City Foundation ontwikkelde Masterclass ‘Besturen van de Smart City’ (8, 22 november en 6 december) krijgt u antwoord op deze vragen.

Dat doen we niet zelf, maar onder leiding van masters uit de praktijk. Zij nemen u stap voor stap en aan de hand van veel praktijkvoorbeelden mee naar de smart city. Maar we zijn niet alleen bezig met theorie, we bezoeken ook de praktijk tijdens excursies naar boeiende praktijkvoorbeelden.

De stappen die we zetten:
Stap 1 (8 november 2018) – Gebruik data om betere beslissingen te nemen
Stap 2 (22 november 2018) – Hoe functioneert de stad van de toekomst? – Wat is de nieuwe opgave?
Stap 3 (6 december 2018) – Gedrag en Ethiek, Privacy

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor raadsleden, wethouders, statenleden, gedeputeerden en andere bestuurders. En voor iedereen die (ambtelijk) aan bestuurders adviseert.

Wat u leert
>> Hoe u (big) data inzet om betere beslissingen te nemen: wat big data is en waar je het voor kan gebruiken. En hoe je dat doet.
>> Hoe de bestuurlijke stedelijke opgave verandert door de opkomst van internet: wat het betekent dat we altijd verbonden zijn, daardoor heel flexibel worden en daardoor wordt het heel relevant waar we wel zijn en hoe dat is ontworpen. En kunnen we dat voorspellen?
>> Waar de grens ligt: in de smart city wordt gedrag stuurbaar, maar willen we dat ook echt? Wat zijn de ethische grenzen? En hoe borgen we onze veiligheid?

Koppeling aan uw praktijk door Yvonne Kemmerling
Om de koppeling met uw praktijk zo optimaal mogelijk te maken, worden de masterclasses geleid door Yvonne Kemmerling, oud-wethouder in Soest en Amersfoort en nu voorzitter van de Future City Foundation.

Voor meer informatie en aanmelden: http://future-city.nl/bestuurmasterclass/ 

Hoe lang duurt de Masterclass?
Elke Masterclass begint om 13 uur en eindigt om 17 uur met een borrel.
Daarnaast is het mogelijk om van 10 tot 13 uur op excursie te gaan in de stad waar de masterclass wordt gehouden. De excursies zijn facultatief. We zijn op dit moment hard bezig met de concrete invulling hiervan, waarbij de excursies vanzelfsprekend goed aan sluiten bij de thema’s van de masterclasses.

Wat kost het?
Leden van de BNSP betalen 900 euro (excl. btw) voor de Masterclass (3 middagen) en 100 euro (excl. btw) per excursie (inclusief lunch)
Niet-BNSP-leden betalen 1100 euro (excl. btw) voor de Masterclasses en 110 euro (excl. btw) per excursie (inclusief lunch). Het is mogelijk om bij aanmelding voor de Masterclass direct BNSP-lid te worden (voor 165 euro per jaar).

 

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl