Webinars tijdens de Nationale Groenweek

Datum: 2020-10-12
Tijd: Diverse data en tijdstippen
Locatie: Digitaal

Ieder jaar vindt rond oktober de Nationale Groendag plaats. Dit jaar wordt dit, in verband met de coronamaatregelen, de Nationale Groenweek! In week 42 biedt de organisatie iedere dag een webinar met interessante sprekers aan. Van 12 tot en met 16 oktober wordt informatie uitgewisseld over het thema “Samen voor meer groen in de buurt”.

In week 42, van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober wordt elke dag een webinar georganiseerd over een onderwerp dat aansluit bij het thema “Samen voor meer groen in de buurt”. Denk hierbij aan klimaatadaptatie, biodiversiteit en sociale cohesie. Op dit moment wordt gewerkt aan het programma. Als daar meer over bekend is dan kunt u dat lezen op www.nationalegroendag.nl

Eigenlijk zou de Nationale Groendag op 15 oktober plaatsvinden in de gemeente Oss. Gemiddeld komen er zo’n 350 mensen op het evenement af. Het doel van de Groendag is om kennis uit te wisselen en te netwerken. Gezien de actuele maatregelen van het RIVM vindt de organisatie het niet verstandig om deze dag in de huidige vorm door te laten gaan.  Daarom organiseert ze een week met webinars. 

De Nationale Groenweek wordt georganiseerd door Stichting Steenbreek, gemeente Oss, provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas. 

Op de foto: uitreiking van de Steenbreektrofee tijdens de Nationale Groendag 2019.