Vandaag ontving Adriaan Geuze de ULI Netherlands Leaderschip Award for Outstanding Urban (Re)Development. De prijs werd uitgereikt op het Jaarcongres van het Urban Land Institute – ULI Netherlands door Pieter Hendrikse, voorzitter van de Jury en CEO JLL Nederland. De prijs is een waardering vanuit het vakgebied aan de persoon met een aantoonbare en bijzondere bijdrage aan de gebiedsontwikkeling in Nederland. 

Mengen, versnellen en kwaliteit toevoegen; dat zien woningcorporatie Mitros, ontwikkelaar BPD en de Gemeente Utrecht als de driedubbele opgave in een karakteristiek, maar gedateerd deel van de Utrechtse naoorlogse stadswijk Overvecht. Met een stadsbrede overeenkomst tussen de corporatie en de ontwikkelaar wordt dat mogelijk, mede dankzij de 100 Dagen Challenge.

De ongelijkheid tussen dorp en stad neemt toe. Maar is dat erg? Niet per se, schrijft hoogleraar sociale demografie Jan Latten. 'Laat de steden verstedelijken en drukker worden. Maar zorg dan wel dat de dorpen plekken worden waar een identiteit ontstaat die positief afwijkt van de stadse.'

De markt voor flexibele kantooraanbieders is bezig aan een ongekende opmars, en aanbieders blijven zoeken naar ruimte. Tegelijkertijd neemt de vraag toe van gebruikers die op zoek zijn naar een werkplek waar een mix van functies voorhanden is. Mogelijk zien we al sneller dan we denken de eerste flexwerkruimtes in voormalig retailvastgoed en hotels.

De rijksbouwmeester kiest noch voor de boeren of de milieulobby, noch voor de ‘klimaatdrammers’ of klimaatsceptici. Liever kiest Alkemade – geboren Brabander – voor het gemeenschappelijk belang. Waar Alkemade voor staat, is een mooier Nederland, dat gezonder, leuker en duurzamer is. Voor iedereen. Vakblad Stedelijk Interieur ging met de rijksbouwmeester op zoek naar stedelijke win-wins.

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl