We worden steeds flexibeler in ons woongedrag, stelt Lucas Crobach, ontwikkelmanager bij Zoku. Anderhalve eeuw geleden was een zwervend bestaan in Europa nog heel normaal. Tot voor kort was deze manier van leven verdwenen: je woont op één plek, je werkt op één plek. Dat gegeven lijkt nu toch weer te veranderen en plaats te maken voor een meer flexibele invulling: co-living. Crobach: ‘Ik ben ervan overtuigd dat we aan het begin staan van een grootschalige beweging.’

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo pleit voor een belasting voor bezorgdiensten. In een open brief in de Franse krant, Le Monde, schrijft ze dat bedrijven als Amazon en Ubereats een ecologische ramp zijn en moeten betalen voor de overlast die ze bezorgen.

Eneco komt voor € 4,1 mrd in handen van een Japans consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu. Aandeelhoudende gemeenten mogen miljoenen bijschrijven, in het geval van Rotterdam zelfs meer dan een miljard.

In Utrecht worden 9.150 extra woningen gebouwd, tot 2040 moeten in de Zuidelijke Randstad 170.000 woningen gebouwd worden en de regio Amsterdam kan rekenen op minimaal 40.000 nieuwe woningen. Het zijn enkele plannen die ministers Cora van Nieuwenhuizen en Stientje van Veldhoven deze week hebben gemaakt met de verschillende regio’s in ons land over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

19 november presenteerde de Retailagenda tijdens een bijeenkomst van de provincie Zuid-Holland de routekaart 'Bestuurlijke samenwerking detailhandel', die in samenwerking met adviseur Stec Groep tot stand kwam en beleidsmakers helpt hun detailhandelsbeleid af te stemmen met partijen in de regio.

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl