32 a

De Commissie voor de milieueffectrapportage en het RIVM hebben samen de stikstofberekeningen voor Lelystad Airport geëvalueerd. De depositie van stikstof is onderschat en iets hoger dan de grens waarboven een natuurvergunning nodig is. De Commissie en het RIVM adviseren de minister om eenduidige instructies te geven voor toekomstige stikstofberekeningen van vlieg- en wegverkeer.

a

Van banenmotor naar bron van te veel hinder. Meer overlast en niet-nagekomen beloften maken dat het sentiment bij gemeenten in de regio rond Schiphol omslaat, blijft uit een enquête van het FD onder wethouders.

a

Huizen in ons land worden voorlopig niet verwarmd door middel van waterstof. Dit blijkt uit een publicatie van netbeheerder Stedin. Duurzaamheidsexpert van Wattisduurzaam.nl, Thijs ten Brinck, deelt deze mening. ‘Er is geen enkel scenario waarin dat waterstof de komende jaren een verstandige optie is.’

a

Eindhoven zet stappen om de stad klimaatbestendig en groen te maken. Voor nieuwbouw ontwikkelde de gemeente nieuw beleid. Elk bouwproject moet nu een bepaald aantal kubieke meter water bergen. Een eenvoudige rekentool helpt bouwers om de verplichte waterbergingsopgave te berekenen. 

a

De trein nemen in plaats van vliegen in Europa levert op de lange termijn geen vermindering van C02-uitstoot op. Dit concluderen onderzoekers van de KU Leuven, een gerenommeerde Vlaamse universiteit. Volgens de universitaire onderzoekers heeft dit te maken met emissierechten.

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl