Minister Ollongren komt in een brief aan de Tweede Kamer terug van een eerdere uitspraak in een artikel in De Telegraaf, waarin ze stelde dat er ook in ’het groen’ aan de rand van de stad moet worden gebouwd. In de brief benadrukt ze vandaag dat bouwen meer prioriteit moet krijgen, maar dat bouwen in de stad altijd de voorkeur verdient. 

De komende gemeenteraadsverkiezingen worden de belangrijkste verkiezingen voor onze steden in tijden. Want nog nooit woonden zoveel Nederlanders in steden, en juist nu veranderen die steden radicaal door internet.

Noord-Holland is de eerste provincie die zich uitspreekt voor aardgasvrije nieuwbouw. Op 8 maart 2018 tekenden 17 gemeenten in Noord-Holland Noord een statement voor aardgasvrije nieuwbouw. Het plan is om alle nieuwbouw aardgasvrij op te leveren, om dit te realiseren zullen alle wettelijke mogelijkheden worden ingezet.

Het kabinet investeert 35 miljoen euro uit de Regio Envelop van 950 miljoen euro in Zeeland om de innovatie en kennis te stimuleren. Dit bedrag zal ook worden gebruikt om voorzieningen van bedrijven in Zeeland te verbeteren. Zeeland zal zelf ook 35 miljoen reserveren voor dezelfde doeleinden.

Afgelopen dinsdag werden vervolgstappen gezet naar anders samenwerken met de markt in de Drechtsteden. Na enkele debacles in 2015/16 in de openbare ruimte wil men in Dordrecht en de Drechtsteden anders met de markt samenwerken; in één keer goed en de aannemer als expert aan zet. Maar hoe ziet dat er uit? En wat vraagt dat?