Alles over Circulair

Beton terugbrengen tot de grondstoffen: het kán met de recyclefabriek van de Rutte Groep en New Horizon die gisteren gepresenteerd werd op de Provada. Een ander concept van hergebruik komt uit Kerkrade. In de wijk Blijerheide zaagt een sloopaannemer complete casco’s voor nieuwe woningen uit oude galerijflats.

Vandaag presenteert Bas Luiting zijn nieuwe boek ‘Circulaire Economie als Lifestyle.’ Luiting is entrepreneur, ontwerper en medegrondlegger van Plug In City op Strijp-S in Eindhoven. Hij presenteert een visie waarin gebouwen en producten een oneindig aantal nieuwe levens krijgen. Luitings doel: burgers circulair laten denken en leven.

Het belang van circulair ontwikkelen wordt steeds meer erkend door ontwikkelaars. In de publicatie ‘Groenboek: circulariteit en gebiedsontwikkeling’ worden vier stappen genoemd om bedrijven en gebieden circulairder te ontwikkelen.

De longlist voor de ABN AMRO Circular Economy Awards is bekend. Lees hier de 44 genomineerden die kans maken om  Plug-In-City en Circulair Friesland op te volgen als beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland. Dit zijn de 44 voorlopers op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving. Uniek dit jaar: vier wildcards.

Circulariteit loopt als een rode draad door het Tuinen van West-initiatief heen. Er is zelfs een adviseur Circulaire Economie aangesteld die lokale projecten de zogenaamde New Economy in moet trekken. Dit is het verhaal van Tuinen van West.

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl