Alles over Groen

Bewoners in Den Haag worden al jaren gestimuleerd om hun tuin te vergroenen. In 2018 wil de gemeente nog 20.000 extra stoeptegels verwijderen en er planten voor in de plaats zetten. De afgelopen jaren zijn er in Den Haag al ongeveer 76.000 stenen verwijderd en ingeruild voor planten.

Meer dan 450 Amsterdamse hotels krijgen groene daken. Dat is in elk geval de intentie waarmee boekingssite Booking.com en dakgroen-adviseur Rooftop Revolution meer dan 450 hoteliers in de hoofdstad gaan benaderen.

Carla Dik-Faber, tweede kamerlid ChristenUnie, en Gerben-Jan Gerbrandy, Europarlementariër D66, zijn door Natuurmonumenten uitgeroepen tot Groenste Politicus 2017.

Het stadsgroen in Amsterdam vertegenwoordigt een economische waarde die hoger kan zijn dan die van woningbouw. Dit blijkt uit een onderzoek van Wageningen Economic Research.

Recentelijk verscheen het handboek voor een watervriendelijke tuin van TuinBranche Nederland. Hierin worden 19 tips en oplossingen gegeven die bijdragen aan een watervriendelijke en hittebestendige tuin.