Alles over Nieuws in Economie

De Nederlandse economie is in 2017 met 3,2 procent gegroeid. Dit is veel meer dan voorgaande jaren. De groei is dan ook in vrijwel alle regio's te zien. De economie van Zuidoost-Noord-Brabant en Almere groeide afgelopen jaar het sterkst, met 4,9 procent. 

De Commissie m.e.r. heeft het geactualiseerde milieueffectrapport voor Lelystad Airport beoordeeld. Ze vindt dat het rapport de milieueffecten goed beschrijft. Aandachtspunt is dat in de beginjaren langdurig laag wordt gevlogen, waardoor in een groot gebied duidelijke geluidpieken optreden. Ze adviseert de minister om de omgeving uit te nodigen mee te denken over het beheersen van de hinder.

De longlist voor de ABN AMRO Circular Economy Awards is bekend. Lees hier de 44 genomineerden die kans maken om  Plug-In-City en Circulair Friesland op te volgen als beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland. Dit zijn de 44 voorlopers op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving. Uniek dit jaar: vier wildcards.

Vastgoedontwikkelaar OVG Real Estate heeft het Spark-gebouw in Amsterdam Sloterdijk voor 42,8 miljoen euro verkocht aan het Rijksvastgoedbedrijf. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) krijgt tijdelijk onderdak in het kantoor.

Ouders onmisbaar bij aankoop huis, berichtten landelijke nieuwsmedia vorige week. Dit heeft echter niet alleen met exploderende huizenprijzen te maken, maar ook met het in 2015 ingevoerde leenstelsel voor de studiefinanciering, blijkt uit cijfers van het Nibud.