Alles over Achtergrond in Economie

Hof van Twello greep afgelopen jaar net naast een top 3-nominatie voor de ABN AMRO Circular Economy Awards omdat de jury vraagtekens zetten bij de economische impact. Ook hier wordt wel degelijk geld verdiend volgens het middeleeuws meent-model.

Nederland sorteert voor op de grote verschuivingen in het mondiale en Europese economische krachtenveld en de bijbehorende logistieke stromen. Daarbij gaat de meeste aandacht naar de logistieke corridors Oost en Zuidoost, horen we van Mark Frequin, directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ondanks grote maatschappelijke transities blijven de binnenhavens op peil en lijken ze zelfs bezig aan een tweede leven. E-commerce, tolheffing en biobased zijn de termen die de toekomt van de industriële binnenhaven een florissant beeld geven. Hoe profiteert uw gemeente ook van de binnenhaveneconomie?

'Ook provincie Groningen en Friesland willen de Formule 1 naar Assen.' In de media verschijnen volop steunbetuigingen van gedeputeerden en wethouders uit de noordelijke provincies die samen strijden voor topsport in Assen. Het noorden is meer dan ooit verenigd. Uitsluiting van de Tesla-handelsreis van oud-minister Kamp vormde het begin van Top Dutch.

Twee tenders per jaar gaat Amsterdam uitschrijven voor de kantorenmarkt. De economische groei brengt de laagste kantorenleegstand in jaren in de grote steden en het is de vraag of er wel genoeg plekken zijn om de groei goed te faciliteren. Stadszaken vroegt het Aeisso Boelman, directeur Fakton en Maurice Kuipers, senior consultant bij Buck Consultants International (BCI).