Alles over Opinie in Economie

Als NRC-columniste Japke-d. Bouma schrijft over kantoorclichés en onzinjargon van managers, dan moet ik altijd grijnzen. Zo ook deze week, toen ze het milieujargon op de hak nam. Belangrijk onderdeel van de column: circulaire economie.

Burgemeesters in Noord-Amerika maken elkaar gek met financiële prikkels die hun weerga niet kennen om HQ2 van Amazon naar hun stad te trekken. Vooraanstaand urban specialist Richard Florida komt met zijn vakgenoten in opstand tegen de rat race. Wanneer ga je te ver voor een topbedrijf?

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het CBS-gebouw in Voorburg vanmiddag definitief overgedragen aan ontwikkelingscombinatie CBS BV, een samenwerking tussen de ontwikkelende aannemer Schouten en gebiedsontwikkelaar BPD. Het markante gebouw van Du Pon & Van Mourik maakt plaats voor een duurzame woonwijk. 

Antistedelijkheid als blitzkrieg

12 januari 2018 11:10

Als een blitzkrieg wordt het antistedelijk offensief uitgevoerd. NRC Handelsblad, Het Parool, Algemeen Dagblad en Stadszaken bombarderen ons de laatste week met interviews met niet onbelangrijke personen in het ruimtelijk debat. Jos Gadet, hoofdplanoloog Ruimte en Economie bij de gemeente Amsterdam, snapt weinig van de opportunistische omwenteling.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt het Hembrugterrein in Zaandam voor 41 miljoen euro aan ABC Planontwikkeling BV. De projectontwikkelaar bracht het hoogste bod uit. Op het terrein komen ongeveer 1.000 woningen, zowel huur als koop. Daarnaast komen er bedrijven, winkels en kantoren, die goed zijn voor zo’n 650 arbeidsplaatsen.