Alles over Milieu

Tachtig procent van de Nederlandse woningvoorraad kan over twaalf jaar gasloos zijn, stelt Milieudefensie. De organisatie komt met een aantal grote plannen om dit te realiseren met bijbehorende financiële prikkels.

Nederland en België gaan samenwerken om de in Parijs gestelde doelen van tachtig tot negentig procent CO2-reductie in 2050 te halen. Dit wordt gedaan via het grensoverschrijdende samenwerkingsverband Smart Delta Resources (SDR).

De binnenvaartsector heeft een akkoord ondertekend waarmee ze verklaren de komende jaren sterk te vergroenen. Het doel van dit akkoord is om te blijven concurreren met weg- en spoorvervoer.

Op 14 april maakte Stichting HIER klimaatbureau de winnaars van de tiende en laatste editie van het Klimaatstraatfeest bekend. De tien beste teams wonnen prijzen van tussen € 5.000 en € 500. Er deden afgelopen winter in totaal 383 teams mee aan de jubilieumeditie van de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland.

Zeven producenten die voldoen aan de gestelde milieueisen voor betonnen infraproducten volgens de beoordelingsrichtlijnen hebben een certificaat gekregen.

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl