Alles over Groen

Vanaf 21 mei is de stad Utrecht gastheer van de Europese Green Week. Dit initiatief van de Europese Commissie, de stad Utrecht en Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) laat zien hoe steden vooroplopen bij het aanpakken van de klimaatopgave en het leefbaar maken van de fysieke leefomgeving. Kennis en praktijk komen tijdens deze week samen om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Onderzoeker Arjan Dekking inventariseerde het aantal initiatieven op het gebied van stadslandbouw in Almere. Zelf is hij al zo’n 20 jaar nauw betrokken bij onder meer Stadsboerderij Almere, Almeerse Weelde en is mede-initiatiefnemer van het actieprogramma ‘Lokaal Voedsel Flevoland’. ‘Door het veelzijdige karakter van deze projecten raken allerlei soorten mensen aan deze beweging verbonden.’

Apeldoorn mag zich een jaar lang ‘European City of Trees’ noemen. Dit werd vrijdag bekendgemaakt door de internationale vakjury van de organisatie EAC.

Het kabinet steekt 50 miljoen euro in het veiliger maken van autowegen buiten de bebouwde kom. Minister Van Nieuwenhuizen wil op gevaarlijke punten vangrails plaatsen en bomen verwijderen. Maar ligt de kern van het verkeersprobleem wel in de bomen naast de wegen?

Bewoners in Den Haag worden al jaren gestimuleerd om hun tuin te vergroenen. In 2018 wil de gemeente nog 20.000 extra stoeptegels verwijderen en er planten voor in de plaats zetten. De afgelopen jaren zijn er in Den Haag al ongeveer 76.000 stenen verwijderd en ingeruild voor planten.