Datum: woensdag 11 oktober 2017

Tijd: 10:00 - 17:00

Locatie: Railcenter & Wagenwerkplaats, Amersfoort

Hoofdspreker: John Voppen (Directeur Operatie ProRail)

Categorie/thema: RUIMTE

Vorm: Congressen & events

Aanmelden: Klik hier


Op 11 oktober is de Wagenwerkplaats hét festivalterrein voor rail- en infraprofessionals. Aannemers, infra managers, adviseurs, wetenschappers en kennispartijen zijn van harte welkom tijdens deze dag kennis te nemen van de verschillende innovaties die plaatsvinden op en rondom het spoor. Het gaat daarbij zowel om techniek als om samenwerking tussen verschillende partijen. 

Na een plenaire opening op Mainstage door directeur Operaties John Voppen is het festival officieel geopend. De Experience is het NEMO voor de spoorprofessional, waar u ontdekt wat nieuwe technieken als big data, simulatie en 3D-printing voor u kunnen betekenen. In de Academie vinden masterclasses plaats over onder meer innovatieve aanbestedingsvormen, cross-culturele communicatie en de interactie tussen trein en rails. In de Werktuin bouwt u zelf een IoT-sensor en leert u hoe wisselstoringen aan de hand van big data voorspeld kunnen worden. De Innovatiepromenade is de plek waar startende of innovatieve ondernemers in contact kunnen komen met spoorprofessionals. De Incubator is de plek waar nieuwe ideeën geboren worden. Het Kennislab voor Urbanisme organiseert hier een 36-uur-durend Business Design Atelier voor 16 jongprofessionals. In de nacht van 10 tot 11 oktober (en ook overdag) vertalen zij wetenschappelijke inzichten uit ExploRail in business. Ze strijden om een traineeship bij ProRail en een geldbedrag. Daarnaast kan iedereen met een goed idee voor vernieuwing op het spoor meedoen aan een IdeaBattle (inschrijving hiervan opent in de eerste week van september). Het Café is de plek voor een goed gesprek. Tussen ruimtelijk en railprofessionals. Tussen technerds en managers. En tussen wetenschap en praktijk. 

Ga voor aanmelding en meer informatie over het programma naar www.explorail.com

Over ExploRail
Het festival maakt onderdeel uit van de tweedaagse feestelijke afsluiting van het onderzoeksprogramma ExploRail, een samenwerking tussen NWO, STW en ProRail die van start ging in 2012. Een dag eerder (10 oktober) vindt het daaraan gerelateerde internationale research symposium plaats.