Datum: donderdag 2 november 2017

Tijd: 10.00 uur

Locatie: Catalina Hangaar | Lelystad Airport

Hoofdspreker: Jan Rotmans

Categorie/thema: ECONOMIE

Vorm: Congressen & events

Aanmelden: Meer informatie


Hoe bereidt u uw regio voor op de next economy? Die vraag wordt beantwoord tijdens het BT Event op donderdag 2 november. Op Lelystad Airport komen meer zo’n 300 professionals op het gebied van ruimte, economie en duurzaamheid bijeen om na te denken over het ruimtelijk-economisch beleid van Nederland.

 Zo zijn er ruim 350 innovatieve hotspots in Nederland die met wisselend succes de economie in hun regio verbeteren. Dit biedt volop kansen gemeenten, onderwijsinstellingen, ontwikkelaars en beleggers, maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuzes maakt, zodat in jouw regio de juiste hotspots ontstaan? In een wereld die de komende jaren in een exponentieel tempo verandert, moeten ondernemingen, kennisinstellingen en overheden een transitie maken naar een duurzame, decentrale en digitale samenleving.

Jan Rotmans

Daarvoor is kennis nodig, kennis op het gebied van de next economy in combinatie met een ruimtelijk-economische visie. Twee personen die zich als geen ander bewust zijn van die uitdagingen zijn de hoofdsprekers van het event Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en André van den Berg, CCO Schiphol.

Rotmans maakt zich o.a. via Urgenda en Nederland Kantelt al decennia hard voor een duurzamere economie en weet als transitie-expert dat verandering tijd kost, maar dat u de sleutel in handen heeft! Van den Berg weet als leider van Nederlands grootste werklocatie als geen ander hoe je als werklocatie aantrekkelijk blijft en welke rol de regio daarin speelt. Onder leiding van dagvoorzitter Roelof Hemmen zullen zij u nieuwe inzichten verschaffen die u nodig heeft om uw werk nog beter te doen.

Workshops

Tijdens het BT Event op 2 november worden meer dan 25 workshops georganiseerd door vooraanstaande organisaties en ondernemers. In de TEDx Maker Movement-sessie komen jonge ondernemers vertellen hoe zij de wereld veroveren met innovatieve producten of bezoek een van de sessies die het geheim van economisch regiosucces verklaren met begrippen als smart specialisation en upcycling. Of leer hoe blockchain de economie verandert en hoe ze daar in Heerlen een campus voor bedachten die nu volstroomt met talloze buitenlandse blockchain-experts en laat u rondleiden over Lelystad Airport en ontdek welke impact het vliegveld met haar bedrijventerrein kan hebben op de omliggende regio.

BT Awards

Ook worden in de Catalina Hangaar op Lelystad Airport de BT Circular Economy Awards uitgereikt. De meest circulaire werklocaties en regio’s zijn geselecteerd door een deskundige jury met o.a. afgevaardigden van Urgenda, Metabolic, TNO en die onder leiding van lector Ondernemende Regio bij Fontys Hogescholen Cees-Jan Pen. Meer informatie over deze award leest u hier. Kom in contact met de professionals die een duurzame visie combineren met een succesvolle economie.

Catalina Hangaar

Op 2 november komen meer dan 300 professionals bijeen op het gebied van economie, ruimte en duurzaamheid in de Catalina Hangaar op Lelystad Airport. In de hangar staat de Catalina PH-PBY, een oud gevechtsvliegtuig uit 1941, dat nog in Nederlands-Indië vloog en tegenwoordig wordt verzorgd door tal van vrijwilligers en nog regelmatig in de lucht te vinden is. In die setting leert u alles over de economie van morgen en hoe u zich daar met beleid en visie op voorbereidt. En heeft u bovenal de tijd om volop te netwerken met de ruimtelijk-economische experts van Nederland.

Organisatie

Het BT Event is een product van media- en communicatiebedrijf Elba-Rec en wordt samen met SKBN georganiseerd met als doel sterkere vestigingsklimaten te ontwikkelen en regionale innovatiekracht te versterken. Tijdens deze twaalfde editie zijn ook provincie Flevoland, gemeente Lelystad en Lelystad Airport Businesspark partners van het event.

Meer informatie over het BT Event vindt u hier: www.btevent.nl.