Datum: maandag 28 augustus 2017t/mwoensdag 30 augustus 2017

Locatie: Verschillende locaties in Zuid-Holland

Categorie/thema: RUIMTE

Vorm: Reizen & summerschools

Aanmelden: Klik hier voor meer informatie en aanmelden


Op 28, 29 en 30 augustus 2017 organiseert het Kennislab voor Urbanisme een summerschool voor ambitieuze young professionals én seniors die graag meedenken en meewerken aan de toekomst van de Provincie Zuid-Holland. Dat doen we in samenwerking met en op verzoek van de Provincie.

De Provincie Zuid-Holland werkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een strategische visie voor de lange termijn voor de gehele fysieke leefomgeving. Waar de één bij de provincie Zuid-Holland denkt aan de Scheveningse pier of de haven van Rotterdam, denkt de ander aan de Tweede Kamer of de bollenstreek. De provincie Zuid-Holland heeft vele gezichten. De stip op de horizon die wordt gezet in een omgevingsvisie die, kan dus ook hele verschillende ladingen hebben. Waar focus je dan op? Of beter gesteld: Welke verschillende gedachten en invalshoeken leven daarover er binnen de grenzen van de provincie Zuid-Holland? Hoe neem je deze mee in een omgevingsvisie?

Over die vraag zullen 24 young professionals én seniors zich buigen in gemixte groepen. Van 28 – 30 augustus 2017 zullen ze tijdens een gratis driedaagse summerschool de basis leggen voor een provinciale omgevingsvisie. Van het in kaart brengen van kansen en belangen tot aan de uitwerking in een presentatie en digitale poster. En dat onder hoge druk.

Wil jij in drie dagen…
1) Leren over kansen en belangen op provinciaal niveau en de omgevingsvisie als instrument onder de Omgevingswet?
2) De verschillende belangen en kansen van Zuid-Holland in kaart brengen en meedenken over de toekomst van de provincie?
3) In contact komen met deskundigen, bestuurders en andere professionals en van hen leren?
4) Samenwerken en out-of-the-box denken met seniors en young professionals met andere achtergronden en ervaringen dan jij?
5) En een mooie prijs winnen?


Wie kunnen meedoen?
Tijdens deze summerschool werken seniors en juniors samen in teams aan een omgevingsvisie. Dat doen we omdat we denken dat ze van elkaar kunnen leren en er daardoor nieuwe inzichten ontstaan. We zijn op zoek naar twee groepen deelnemers:

Studenten en young professionals die een link hebben met de provincie Zuid-Holland. Dat betekent dat je er woont, werkt of studeert of bent opgegroeid. Als je om andere reden een relatie met de provincie hebt, licht dit dat toe in je motivatie. Studierichting is niet belangrijk, we vinden iemand met een medische, culturele of filosofische achtergrond net zo interessant als iemand met een ruimtelijke opleiding.

Seniors die een link hebben met de provincie Zuid-Holland. Wij zoeken (bijna) gepensioneerde planologen/stedebouwers/ro’ers/milieukundigen en andere omgevingsdeskundigen. Je zit in de ‘teruggeef-fase’ en wil kennis, ervaring en netwerk doorgeven aan de volgende generatie. Je bent geschikt voor deze summerschool als je begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. En je bent geschikt als ervan houdt jezelf drie dagen volledig te geven (want het is een intensief programma).Klik hier voor meer informatie en aanmelden over de Summerschool Omgevingsvisie.