Alles over Stedelijke economie

De Amsterdamse regio groeit sterk qua inwoners en werkgelegenheid en het internationale karakter neemt toe. De hoofdstad wil daarom een nieuw vestigingsmilieu onder de naam ENTER [NL] ontwikkelen in de kerncorridor Hoofddorp-Schiphol-Zuidas, ofwel het gebied tussen Hoofddorp en de Zuidas.

De totale winkelleegstand in Brabant is in 2017 iets gedaald. Deze afname vond vooral plaats in de grootste steden, waar eind vorig jaar 33.000 m² minder winkelmeters leeg stonden dan het jaar daarvoor. In de tien middelgrote steden steeg de leegstand juist met 22.000 m². 

De Nederlandse economie is in 2017 met 3,2 procent gegroeid. Dit is veel meer dan voorgaande jaren. De groei is dan ook in vrijwel alle regio's te zien. De economie van Zuidoost-Noord-Brabant en Almere groeide afgelopen jaar het sterkst, met 4,9 procent. 

Het kabinet reserveert 130 miljoen euro voor het versterken van de internationale concurrentiepositie van Brainport Eindhoven. In combinatie met bijdragen vanuit de regio wordt hiermee een totale impuls van 370 miljoen euro gerealiseerd. Dat maakten de ministeries van BZK, LNV en EZK vanmiddag bekend in een gezamenlijk persbericht.