Alles over Wonen

Het gepensioneerde leven kan leuker worden door ruimtelijke ingrepen te combineren met een sociaal programma. Zelfstandig wonen met een aantal gemeenschappelijke ruimtes, waarbij een gemeenschap wordt gecreëerd, heeft de toekomst. 

Ouders onmisbaar bij aankoop huis, berichtten landelijke nieuwsmedia vorige week. Dit heeft echter niet alleen met exploderende huizenprijzen te maken, maar ook met het in 2015 ingevoerde leenstelsel voor de studiefinanciering, blijkt uit cijfers van het Nibud.

Het beleidsdoel van veel overheden is om nieuwe woningen zoveel mogelijk binnenstedelijk te realiseren. Dat is het ook het doel van de Ladder voor duurzame verstedelijking. En de nieuwe minister van BZK bevestigde onlangs deze ambitie [2].

Ontwikkelaars, bouwers, makelaars én overheden slaan de handen ineen rond een ambitieuze woningbouwaanpak in Zwolle die versnelling van de bouwproductie, verduurzaming en betaalbaarheid combineert. En dat alles binnen bestaande stadsgrenzen. Betrokkenen noemen de samenwerking ‘uniek’.

Woonstichting De Key gaat 309 nieuwe sociale huurwoningen realiseren op de voormalige NDSM-werf. Het gaat om woningen van dertig tot vijftig vierkante meter die worden aangeboden via Woningnet.