Zet een stel overgebleven zeecontainers en creatievelingen bij elkaar en er ontstaat iets. Een ‘stad in een stad’, een proeftuin, een hechte community. Jaarlijks goed voor 50.000 bezoekers. Dat is de Plug-in-City. Een Eindhovens feestje? Nee. ‘Het concept van de Plug-In-City is hier ontstaan, maar je kunt het overal toepassen. Als je maar visie hebt en gewoon doet.'

G32, G4, VNG, IPO, Bouwend Nederland, IVBN en NEPROM roepen marktpartijen en betrokken wethouders van binnenstedelijke transformatieprojecten op om hun projecten in te dienen voor het Programma Stedelijke Transformatie. Geselecteerde projecten worden gesteund met kennis, advies en waar nodig bemiddeling richting het Rijk, onder andere om de de uitvoering van het project te versnellen.

Rustige buurten waar de levendigheid van de stad wel voelbaar is, zijn het meest in trek onder stedelingen. Ze willen midden in de stad wonen, maar voldoende mogelijkheden hebben om te ontspannen. Dit meldt gebiedsontwikkelaar BPD op basis van een onderzoek naar de woonbeleving van inwoners van Rotterdam en Den Haag. 

Iemand die aan zijn smartphonescherm gekleefd een druk verkeerskruispunt oversteekt; we noemen het ook wel smombies, afgeleid van smartphone zombies. Deze lichtstrip in Bodegraven stond in de internationale belangstelling als mogelijke oplossing. Maar hoe effectief zijn dit soort oplossingen nu echt? Welke alternatieven zijn er?

Lichtkunstproject 'Icoon Afsluitdijk' wordt vanavond onthuld: lichtgevende kunstwerken langs de 32 kilometer lange dijk. Een nieuw project van Daan Roosegaarde ter ere van de grootschalige renovatie die momenteel plaatsvindt.