Alles over Nieuws

De Nederlandse economie is in 2017 met 3,2 procent gegroeid. Dit is veel meer dan voorgaande jaren. De groei is dan ook in vrijwel alle regio's te zien. De economie van Zuidoost-Noord-Brabant en Almere groeide afgelopen jaar het sterkst, met 4,9 procent. 

Onderzoeker Arjan Dekking inventariseerde het aantal initiatieven op het gebied van stadslandbouw in Almere. Zelf is hij al zo’n 20 jaar nauw betrokken bij onder meer Stadsboerderij Almere, Almeerse Weelde en is mede-initiatiefnemer van het actieprogramma ‘Lokaal Voedsel Flevoland’. ‘Door het veelzijdige karakter van deze projecten raken allerlei soorten mensen aan deze beweging verbonden.’

Apeldoorn mag zich een jaar lang ‘European City of Trees’ noemen. Dit werd vrijdag bekendgemaakt door de internationale vakjury van de organisatie EAC.

‘Ik realiseer me de impact van de belastingverhogingen voor corporaties’, stelt minister Ollongren van Wonen op het halfjaarlijkse congres van Aedes. Ze reageert op de druk die woningcorporaties ervaren door belastingmaatregelen van het kabinet. Hiermee doelen de corporaties op de gevolgen van Anti Tax Avoidance Directive (ATAD) en de WOZ-stijging.

Nederland en België gaan samenwerken om de in Parijs gestelde doelen van tachtig tot negentig procent CO2-reductie in 2050 te halen. Dit wordt gedaan via het grensoverschrijdende samenwerkingsverband Smart Delta Resources (SDR).