Alles over Stedelijke economie

De provincie Limburg investeert 32 miljoen euro in vier grote binnensteden. Venlo, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht moeten wel zélf met plannen komen, zo valt te lezen op 1Limburg.

Amsterdam koploper in de media

15 maart 2016 17:26

Amsterdam wist de meeste media-aandacht naar zich toe te trekken in het eerste kwartaal van 2016. Rotterdam en Utrecht volgen. Van alle grote Nederlandse steden zijn we het meest positief over Maastricht.

Hoe kan het dat het Silicon Valley van de jaren 50 binnen twee generaties veranderde in een verpauperde wijk met slechte levensomstandigheden, lage levensverwachtingen en schrikbarende werkloosheidspercentages?

De Randstad wordt het Silicon Valley van Europa. Althans, als het aan Marcus Fernhout, directeur van de Nederlandse vestiging van het Cambridge Innovation Center (CIC), ligt wel. Het mega-startupcenter maakte afgelopen zomer bekend te willen uitbreiden naar andere werelddelen. Landingsplaats: Rotterdam.

Zijn groene obligaties het antwoord op de haperende Chinese economie? De Chinezen hopen van wel. De komende vijf jaar verwacht China 230 miljard dollar op te halen door de uitgifte van green bonds voor de financiering van groene projecten.