Alles over Stedelijke economie

De Raad van Commissarissen van LIOF heeft in goed overleg met Jérôme Verhagen besloten zijn dienstverband per 1 december 2016 te beëindigen. Dat maakte LIOF afgelopen donderdag bekend.

Europese steden krijgen meer invloed bij Europese regelgeving, toegang tot fondsen en kennisuitwisseling. De aandacht wordt daarbij toegespitst op de Europese Agenda Stad. EU-ministers voor stedelijk beleid hebben daartoe in Amsterdam het Pact van Amsterdam aangenomen.

Door leiderschap en lef te tonen en met een beetje geluk vond Manchester na een lange periode van economisch verval de weg weer naar boven. Met 45% economische groei tussen 2002 en 2012 liet het alle andere secundaire steden achter zich. Hoe flikten de Mancunians dat? Manchester in 10 lessen.

'ING: Airbnb drijft huizenprijs Amsterdam een ton op', kopt Het Parool op 25 april. Hoe zit het? Huizenkopers in Amsterdam die kamers via Airbnb verhuren, kunnen de lasten dragen van tienduizenden euro's meer hypotheek. De vakantieverhuur heeft daardoor een prijsopdrijvend effect.

Nu ook HoutBrox en Duthler afstormen op een faillissement, kan zo langzamerhand de overlijdensadvertentie van de Nederlandse binnenstad worden opgesteld. In de gemiddelde Nederlandse stad (dat is alles na de G4) staat het begrip binnenstad tegenwoordig gelijk aan leeg en verlaten.