Alles over Stedelijke economie

4 succesfactoren voor een foodhall

17 augustus 2016 17:07

Foodhallen zijn volop in het nieuws. Den Haag opent er eentje, Hilversum voert het concept in, Enschede legt de plannen op tafel en in Amersfoort ging er eentje binnen een half jaar over de kop. Cor Molenaar duidt 4 factoren voor een succesvolle foodhall.

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur adviseert het kabinet dat in 2017 aantreedt te stoppen met het apart voeren van beleid voor de haven van Rotterdam en luchthaven Schiphol. Dit om de concurrentiepositie en het vestigingsklimaat van Nederland te verbeteren.

De Raad van Commissarissen van LIOF heeft in goed overleg met Jérôme Verhagen besloten zijn dienstverband per 1 december 2016 te beëindigen. Dat maakte LIOF afgelopen donderdag bekend.

Europese steden krijgen meer invloed bij Europese regelgeving, toegang tot fondsen en kennisuitwisseling. De aandacht wordt daarbij toegespitst op de Europese Agenda Stad. EU-ministers voor stedelijk beleid hebben daartoe in Amsterdam het Pact van Amsterdam aangenomen.

Door leiderschap en lef te tonen en met een beetje geluk vond Manchester na een lange periode van economisch verval de weg weer naar boven. Met 45% economische groei tussen 2002 en 2012 liet het alle andere secundaire steden achter zich. Hoe flikten de Mancunians dat? Manchester in 10 lessen.