Alles over Stedelijke economie

Zef Hemels ‘grote stad-evangelie’ zoals beleden in NRC roept niet direct warme gevoelens op in het land, blijkt. Dat is niet vreemd. We hebben het goed in onze middelgrote steden. Maar Hemels ideaal moet serieus worden genomen. Laat Amsterdam maar groeien, maar wel op onze eigen duurzame manier.

Een discussie over de toekomst van stedelijke ontwikkeling is hard nodig, maar wel op basis van kennis en feiten. Dat betogen Ries van der Wouden en Edwin Buitelaar van het PBL in reactie op een opiniestuk van Zef Hemel in NRC, waarin deze volgens hen het 'evangelie van de grote stad' predikt. 

Burgemeester terug je hok in

25 augustus 2016 10:59

‘Een land bestaat niet. Steden bestaan’, verklaarde de terugtredende Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel onlangs in Trouw. Gelukkig is er een verticale overheid die alles doet wat burgemeesters niet kunnen.

4 succesfactoren voor een foodhall

17 augustus 2016 17:07

Foodhallen zijn volop in het nieuws. Den Haag opent er eentje, Hilversum voert het concept in, Enschede legt de plannen op tafel en in Amersfoort ging er eentje binnen een half jaar over de kop. Cor Molenaar duidt 4 factoren voor een succesvolle foodhall.

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur adviseert het kabinet dat in 2017 aantreedt te stoppen met het apart voeren van beleid voor de haven van Rotterdam en luchthaven Schiphol. Dit om de concurrentiepositie en het vestigingsklimaat van Nederland te verbeteren.