Alles over Stedelijke economie

Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen) en Herbert ter Beek (Bureau voor Economische Argumentatie) deden onderzoek naar het functioneren van Brabantse binnensteden. Hun bevindingen zijn niet mals. De kwaliteit van het binnenstadmanagement laat te wensen over. Hoe kan het wel? 5 vragen aan lector Cees-Jan Pen.

De door de crisis ontstane gaten in de stadscentra bieden kansen voor nieuwe, creatieve oplossingen. Dat stellen lector Cees-Jan Pen van Fontys Hogescholen en Herbert ter Beek van Bureau Economische Argumentatie naar aanleiding van een gezamenlijk onderzoek in Brabantse steden.

Enkele weken geleden is de nieuwe Woningbouwmonitor Noord-Holland verschenen. Resultaat: 45.000 woningen tekort in de periode tot 2040. Toch ziet de verantwoordelijk gedeputeerde in deze provincie, mevrouw Joke Geldhof, geen problemen.

In een nieuwe editie van Buitenlandse Stadszaken duiken we in stedelijke innovaties in midden- en lagere inkomenslanden. Innovaties in het stedelijke milieu in China, Colombia en Vietnam komen aan bod. Wellicht kunnen ontwikkelden landen hier nog iets van leren. 

Het wordt eindelijk het jaar van het middensegment. Jaren is deze groep huurders vergeten, maar Joep Arts ziet het nieuwe jaar zonnig in en heeft daarvoor vijf redenen in gedachten. Dat is nog eens positief nieuws in het nieuwe jaar.