Alles over Regionale samenwerking

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma wil, net als Antwerpen al heeft, een speciale havenambassadeur die de belangen van Nederlandse havens als Rotterdam, Amsterdam en Delfzijl in de wereld behartigt. 

Gemeenten werken steeds meer samen met elkaar en met andere overheden zoals provincies. De uitgaven van de gemeenschappelijke regelingen zijn sinds 2010 met bijna 1 miljard euro toegenomen tot 9,7 miljard euro in 2015, meldt het CBS.

De Ladder voor duurzame verstedelijking wordt vernieuwd. De nieuwe Ladder is korter, duidelijker en voorkomt een nieuwe golf van jurisprudentie, stellen Stec Groep en Hekkelman Advocaten in een eerste reactie. De minister pakt hiermee haar rol als systeemverantwoordelijke.

Tijdens het InnovationQuarter jaarevent heeft startupambassadeur Neelie Kroes het nieuwe Zuid-Hollandse proof-of-concept investeringsfonds UNIIQ gelanceerd. Het fonds is een samenwerking van Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

Als directievoorzitter van ING Real Estate Investment en CEO bij CBRE Global Investors was Pieter Hendrikse verantwoordelijk voor een goed financieel en langetermijnbeleggingsresultaat. Het stoort hem dat gemeenten zich in hun ruimtelijk beleid vaak mede door financiële motieven laten leiden.