Alles over Regionale samenwerking

Gemeente Rotterdam haalde als penvoerder vorig jaar een subsidiebedrag van bijna 18 miljoen euro binnen via het Ruggedised-programma van Horizon 2020. Hoe kregen ze dat voor elkaar?

De aanpak van wijken is veranderd. Steden werken kleinschaliger, met fors minder overheidsmiddelen en als het kan in samenspraak met de burger. Dat concludeert Platform31 in het rapport ‘Aan de slag in kwetsbare wijken’

In 2015 deden Schiphol, Haven van Amsterdam, FloraHolland en AMS-IX (datacenters) een oproep aan de regionale bestuurders: vergroot de concurrentiekracht van de ‘Westas’. Paul Jansen, bestuurslid SKBN en associate HorYzoN, pleit voor een publiek-private samenwerking in de Westas. 

Om drukte in de stad tegen te gaan, gaat de gemeente Amsterdam toeristen naar Den Haag sturen. Daarover hebben beide steden gisteren afspraken gemaakt.

Gisteren zette de provincie Zuid-Holland een streep door bouwplannen aan de kust bij Kijkduin. Cees-Jan Pen is fel gekant tegen het in zijn ogen onbezonnen bouwen aan de kust, niet enkel uit landschapsbehoud, maar ook omdat het schade zou toebrengen aan de economie. 'Het is nu zaak dat we alle pijplijnprojecten tegen het Kustpact aan houden.'