Alles over Regionale samenwerking

Uit een underdogpositie kan iets moois voortkomen, zoals een innovatieve retailaanpak. Vorig jaar schreven we hoe Parkstad Limburg daarmee zelfs supermarktketen ALDI tot samenwerking bewoog. Aanstaande donderdag en vrijdag staat de innovatieve aanpak van de voormalige Oostelijke Mijnstreek centraal op het "Festival van de Toekomst".

Gemeente Rotterdam haalde als penvoerder vorig jaar een subsidiebedrag van bijna 18 miljoen euro binnen via het Ruggedised-programma van Horizon 2020. Hoe kregen ze dat voor elkaar?

De aanpak van wijken is veranderd. Steden werken kleinschaliger, met fors minder overheidsmiddelen en als het kan in samenspraak met de burger. Dat concludeert Platform31 in het rapport ‘Aan de slag in kwetsbare wijken’

In 2015 deden Schiphol, Haven van Amsterdam, FloraHolland en AMS-IX (datacenters) een oproep aan de regionale bestuurders: vergroot de concurrentiekracht van de ‘Westas’. Paul Jansen, bestuurslid SKBN en associate HorYzoN, pleit voor een publiek-private samenwerking in de Westas. 

Om drukte in de stad tegen te gaan, gaat de gemeente Amsterdam toeristen naar Den Haag sturen. Daarover hebben beide steden gisteren afspraken gemaakt.