Alles over Retail

De provincies gaan plannen die de winkelleegstand vergroten blokkeren. Deze en andere maatregelen staan in 12 RetailDeals die de provincies vandaag met met minister Kamp sluiten. Detail: in de deals komen afspraken om te komen tot objectieve kengetallen over productiviteit en marktruimte.

De gemeente Almere daagt eigenaren uit hun leegstaande gebouwen in gebieden zoals het stadshart en de centra van Almere Haven, Buiten en Poort, te transformeren naar kleine appartementen. 

Winkels verdwijnen helemaal niet

1 september 2016 14:03

Hans van Tellingen van Strabo durft de stelling wel aan: de totale winkelvoorraad zal de komende jaren niet, of in ieder geval niet veel, krimpen. Een bijzonder geluid in noodlijdend retailland. 'Helemaal niet noodlijdend', stelt Van Tellingen, ‘want zolang er vrouwen zijn, wordt er gewinkeld. En ook de vrouwelijke jeugd omarmt de fysieke winkel, zie het succes van Primark.’ 

Door een financiële injectie van bijna drie ton kunnen onderzoekers, docenten en studenten van Hogeschool Rotterdam winkeliers helpen. Met het project ‘Retailinnovatie in Rotterdam’ willen zij innovatievermogen, concurrentiekracht en toekomstbestendigheid van het mkb versterken.

Met een ommezwaai van de VVD-statenfractie lijkt het omstreden FOC Outlet Assen definitief van de baan. De fractie vindt nieuwe winkelruimte onverdedigbaar, omdat er in Drenthe sprake is van veel leegstand, aldus het Dagblad van het Noorden.