Alles over Retail

'Nederland is gelukkig uit de economische crisis. Dat is hartstikke mooi en daar mogen we best blij van worden. Laat hierover geen misverstand bestaan. Dezelfde blijdschap geldt ook voor het herstel op de retailmarkt, maar we juichen veel te vroeg', stelt Cees-Jan Pen, lector Fontys Hogescholen.

Is de toekomst echt zo dramatisch voor de winkels als sommige doemdenkers ons willen doen laten geloven? Zal internet leiden tot 30 tot 50% minder winkelvoorraad? Komen complete binnensteden leeg te staan? De toekomst voor fysieke winkels is zelfs bijzonder zonnig. In ieder geval ‘branchebreed’. Dus voor de sector als totaal.

Wijkwinkelcentra zullen de komende 15 jaar te maken krijgen met een daling van de bestedingen van circa 5,6 procent door demografische veranderingen. Wie de strijd van concurrerende centra wil winnen zal moeten inzetten op een goede, full-service supermarkt.

Provincie pakt eindelijk haar rol

13 oktober 2016 13:54

Vorige week sloten twaalf provincies evenzoveel ‘retaildeals’ met minister Kamp. Waarom zo laat? We vroegen het gedeputeerde Sander de Rouwe van Fryslân, die als woordvoerder optreedt namens de provincies. 'Alleen de Omgevingswet kan nog een obstakel vormen.'

Tien jaar lang streden Petra van Gaanderen en Jimmy Güren voor een Wereldbazar. Een overdekte markt aan de rand van Winschoten die plaats biedt aan 550 standhouders met wereldse producten. Tot de Raad van State gister een streep zette door de plannen én tegen die uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.