Alles over Circulair

In Amsterdam wordt gebouwd aan een campus voor de circulaire economie. Op de kop van het Java-eiland wordt de komende tijd door 400 studenten, onderzoekers en kunstenaars gewerkt aan innovaties op het gebied van circulaire economie.

Logistiekdeskundige Walther Ploos van Amstel maakt zich mede door de bezorgplannen van Plus en Jumbo zorgen over de groei in het aantal bestelbusjes. ‘Op dit moment rijden in een gemiddelde woonwijk al twaalf tot vijftien bestelbussen per dag. Ik verwacht een explosie in het aantal bestelbusjes op de weg', verklaart hij.

Als je de openbare ruimte analyseert, dan kun je een lijstje maken van natuurlijke en technische producten; gras, bankjes, verkeersborden, bomen, lantaarnpalen. Al die producten kun je circulair beheren, stelt Meerlanden. 

Het tempo waarin huurhuizen worden verduurzaamd, blijft achter bij de afspraken uit het Energieakkoord, zo stelt Bouwend Nederland op basis van eigen onderzoek. Corporaties streven ernaar dat hun woningen voldoen aan energielabel B, maar slechts een kwart van de woningen voldoet daaraan.

De provincie Noord-Holland stelt spelregels op om ruimte te geven aan initiatieven die zonne-energie opwekken. Dit moet zonneparken buiten het bebouwde gebied mogelijk maken en tegelijkertijd het landschap zoveel mogelijk open houden.