Alles over Circulair

De gascentrale in de Groningse Eemshaven wordt getransformeerd tot een opslagplek waar overaanbod van zonne- en windenergie kan worden omgezet in vloeibare ammoniak. Dat meldt Nuon, eigenaar van de Magnum-centrale.

Het slim opladen van elektrische auto's is weer een stapje dichterbij. Met de app Jedlix, een initiatief van Eneco, kan het laadproces plaatsvinden op de momenten dat het hard waait of de zon schijnt en daarmee de duurzame energieproductie zijn piek bereikt.

Wat is de relatie tussen circulair en smart? Cirkellab dook de materie in en brengt de link tussen de circulaire economie en smart cities in kaart. Het wordt tijd voor meer verbindingen tussen deze twee stadstrends.

De overheid speelt een sleutelrol bij het versnellen van de ontwikkeling naar een circulaire economie. Met name werk maken van circulair aanbesteden staat hoog op het verlanglijstje van koploperbedrijven. Wat zijn de belemmeringen en kansen?

Schiphol Area Development Company (SADC) en stichting Green IT Amsterdam zijn onlangs een samenwerking gestart. Zij slaan de handen ineen om samen te werken aan een Green Datacenter Campus rondom Schiphol.