Alles over Smart

De Energiewende in Duitsland wekt bewondering, maar achter een façade van wind- en zonneparken gaat een verouderde infrastructuur schuil. Want behalve duurzame hardware, is een onderliggende infrastructuur voor uitwisseling en transacties nodig. Harde infra, maar belangrijker nog: software. Blockchains blijken de sleutel naar een duurzame toekomst.

De regio zuidoost Brabant groeit harder dan welke regio dan ook in Nederland, maar personeelstekort dreigt verdere groei nu in de weg te staan. Dat blijkt uit onderzoek van SER Brabant. Daarin wordt gewezen op robotisering als mogelijke oplossing voor de personeelsdruk.

Door de beperkte digitale geletterdheid en daarmee krapte op de digitale arbeidsmarkt, staat een verdere versterking van de digitale economie van Nederland onder druk. Dat zegt Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT. In vakblad BT (uitgave Elba-Rec) geeft ze 6 tips voor het versterken van onze digitale sector.

Wat doen mensen in het eerste half uur na een ramp en hoe kunnen we zorgen dat ze de juiste keuzes maken? Die vraag stond centraal tijdens het Innovatieatelier Smart Safe op donderdag 18 mei in het stadhuis van de gemeente Sittard-Geleen. 

Een crimineel keert vaak terug naar de plek waar hij of zij eerder een misdaad heeft gepleegd. In die wetenschap en door analyse van data wil de Nationale Politie criminaliteit voorspellen. Dat dit kansen biedt, blijkt uit vijf andere smart oplossingen die wijken veiliger maken.