Alles over Smart

Meten hoe burgers interacteren met hun omgeving is hot. Op allerlei plekken ontstaan datamonitoring-initiatieven die steden beter moeten laten functioneren. In hartje New York City pakken ze het groots aan. Op een oppervlakte van zo’n 11 hectare verrijst ‘smart city’ Hudson Yards.

Door Uber-achtige platformen waarmee klanten direct met aanbieders in contact worden gebracht, zijn luxe services ineens weer binnen handbereik. De servicemaatschappij zoals we die vroeger kenden is terug in een nieuw jasje. Maar wat betekent dit eigenlijk?

FIWARE Lab NL is open

25 september 2015 13:50

Op 24 september 2015 is Nederlands eerste FIWARE Lab officieel geopend.  FIWARE Lab NL is dé plek voor ontwikkelaars en gemeenten die willen experimenteren met nieuwe toepassingen en open data. De opening vond plaats tijdens de IT Innovation Day in de Nieuwe Stad in Amersfoort.

Real-life modelingbureau Tygron ontwikkelt een digitale tool voor de inpassing van de Omgevingswet. Ambtenaren kunnen vanaf 2018 door hun eigen gemeenten ‘wandelen’ en ruimtelijke plannen toetsen door middel van de game ‘Laan van de Leefomgeving’.