Alles over Smart

Gemeenteland kan niet achterblijven op social media. Dus voeren gemeenten beleid. Maar wat voor beleid? Stadszaken sprak met de social media-goeroes van Nederlands vier grootste steden.

Met de komst van alternate reality heeft de stad er een nieuwe bij gekregen: de virtuele. Gamers profiteren er van door het spelen van location-based games. De fysieke stad dient als speelbord waarop ze elkaar virtueel te lijf gaan.Een nieuwe manier om mensen naar je stad te trekken?

Innoveer smart met Citymart

12 november 2015 14:19

Minder kosten en beter werkende oplossingen voor stedelijke problemen. Dat kan volgens Citymart, een marktplaats die behoeften van de stad openbaar maakt, zodat iedereen kan meedenken over werkende oplossingen.

De camera op onze smartphone is niet alleen geschikt voor het maken van selfies. Volgens Placemeter kunnen ze data genereren die stadsplanners inzicht geven in de stedelijke omgeving. Ze registreren bewegingen, kwantificeren deze en zetten de data om in informatie. Maar wat kunnen we ermee?

Als we uitgaan van de huidige technologische mogelijkheden en ons niet bij voorbaat laten belemmeren door bezwaren, welke mogelijkheden bieden drones dan voor de beheerder van de openbare ruimte? Iddo Keuing, consultant bij Royal HaskoningDHV schetst de opties.