Alles over Nieuws

Langdurig arme vaker werkende

2 maart 2016 17:01

Het aantal armen in Nederland is afgelopen jaren sterk gegroeid. Opvallend is dat de helft van de langdurig armen uit werkenden bestaat. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een lang tekort’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat afgelopen dinsdag verscheen.

Kavelfabriek weer op dreef

1 maart 2016 13:25

Gemeenten rapporteren dat ze in 2015 tot en met het vierde kwartaal 1.799 miljoen euro aan bouwgrond hebben verkocht, meldt de TU Delft. Dit is 28% meer grond dan in dezelfde periode in 2014.

Rotterdam viert wederopbouw

1 maart 2016 11:45

Vorig jaar herdacht Rotterdam het bombardement dat het begin van de oorlog inluidde. Met de overgang naar 2016 maakt herdenken plaats voor vieren; 75 jaar wederopbouw met tal van activiteiten. Op 20 maart gaat officieel het buitenprogramma van start. De festiviteiten duren tot en met eind juli.

Het college van Burgemeester en Wethouders in de gemeente Hoorn willen het makkelijk maken om openbaar groen te laten ‘adopteren’ door burgers, die zo zelf verantwoordelijk worden voor onderhoud en inrichting. Tot nu toe waren de regels hieromtrent erg strikt, maar daar komt nu verandering in.

Nederland ontwaakte onlangs met de nieuwste campagne van het herenmerk Suitsupply, bekend van de pikante billboards en van de heftige reacties die deze oproepen. Vooral het volgens sommigen vrouwonvriendelijke karakter van de afbeeldingen is onderwerp van discussie.