Alles over Nieuws

Bijna 9 op de 10 Amsterdamse koffieshops staan in goedkope wijken. Typische koffieshopbuurten liggen ten westen van het centrum. Dure buurten in stadsdeel Zuid en in Watergraafsmeer zijn koffieshop-vrij. Dat blijkt uit een inventarisatie van Stadszaken en de Geofabriek.

Arnhem heeft een primeur: lantaarnpalen voorzien van fijnstofvangers die zorgen voor schonere lucht. Het eerste exemplaar is onlangs geïnstalleerd.

In de Gelderse hoofdstad maken ze zich op voor de strijd om de bioscoopbezoeker, met op korte termijn maar liefst vijf cinema’s. Ook in ander steden schieten bioscopen als paddenstoelen uit de grond – een overschot dreigt.

'Niet bang voor Vpb-plicht'

3 maart 2016 11:39

Begin januari is een wetswijziging doorgevoerd waardoor overheidsbedrijven worden aangeslagen voor de vennootschapsbelasting (Vpb). Maak je winst, dan betaal je daar belasting over, zoals elk normaal bedrijf. Betekent dit een extra straf voor gemeemten die al bleeders met grond hebben opgelopen? 

Het is waarschijnlijk dat ergens langs de 19 snelwegtrajecten waar de maximumsnelheid pas is verhoogd naar 130 kilometer per uur de luchtkwaliteitsnorm zal worden overschreden. De kans dat het ergens mis gaat, wordt ruwweg geschat op zo'n 80%. Dat blijkt uit berekeningen van Milieudefensie op basis van gegevens van Rijkswaterstaat.