Alles over Nieuws

De provincie Limburg investeert 32 miljoen euro in vier grote binnensteden. Venlo, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht moeten wel zélf met plannen komen, zo valt te lezen op 1Limburg.

Het tempo waarin huurhuizen worden verduurzaamd, blijft achter bij de afspraken uit het Energieakkoord, zo stelt Bouwend Nederland op basis van eigen onderzoek. Corporaties streven ernaar dat hun woningen voldoen aan energielabel B, maar slechts een kwart van de woningen voldoet daaraan.

Senaat mild over Omgevingswet

16 maart 2016 9:13

Extra garanties over participatie, duidelijkheid over de toereikendheid van provinciale bevoegdheden rondom leegstand en harde kritiek van GroenLinks op het wegzetten van cruciale normen in AMvB's; verder oordeelt de Eerste Kamer vooral mild over de Omgevingswet van minister Schultz.

De provincie Noord-Holland stelt spelregels op om ruimte te geven aan initiatieven die zonne-energie opwekken. Dit moet zonneparken buiten het bebouwde gebied mogelijk maken en tegelijkertijd het landschap zoveel mogelijk open houden.

Amsterdam koploper in de media

15 maart 2016 17:26

Amsterdam wist de meeste media-aandacht naar zich toe te trekken in het eerste kwartaal van 2016. Rotterdam en Utrecht volgen. Van alle grote Nederlandse steden zijn we het meest positief over Maastricht.