Alles over Nieuws

Extreme buien nog extremer

29 maart 2018 15:33

De hoeveelheid neerslag die over korte periodes valt, is toegenomen. Dat blijkt uit een actualisatie van de neeslagstatistieken die het KNMI en HKV Lijn in water in opdracht van STOWA heeft uitgevoerd. De kans op wateroverlast is daarmee veel groter dan tot dusver werd aangenomen.

In 2020 staat het grootste houten gebouw in Veldhoven: The Dutch Mountains. Het gebouw wordt 80.000 vierkante meter, houdt veel CO2 vast en zal naast de A2 komen te liggen. 

In Gelderland ligt er nog voor twintig miljoen vierkante meter aan asbest op daken. Dit blijkt uit een onderzoek van de provincie Gelderland. Het asbest ligt verdeeld over ongeveer 150.000 gebouwen. Binnen 6 jaar moeten al die daken zijn gesaneerd.

Woonstichting De Key gaat 309 nieuwe sociale huurwoningen realiseren op de voormalige NDSM-werf. Het gaat om woningen van dertig tot vijftig vierkante meter die worden aangeboden via Woningnet.

Tussen 2024 en 2030 wil het kabinet nieuwe windparken plaatsen op de Noordzee. Deze windparken moeten met de andere windparken voldoende stroom opwekken zodat veertig procent van het huidige elektriciteitsverbruik duurzaam wordt opgewekt.