Alles over Nieuws

Gemeenten in de provincie Noord-Holland hebben de afgelopen jaren ruim vier op de tien nieuwbouwwoningen gerealiseerd binnen een straal van 1200 meter van een station. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor waarmee de provincie Noord-Holland de voortgang van het programma OV-knooppunten meet.

De longlist voor de ABN AMRO Circular Economy Awards is bekend. Lees hier de 44 genomineerden die kans maken om  Plug-In-City en Circulair Friesland op te volgen als beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland. Dit zijn de 44 voorlopers op het gebied van de circulaire economie in de fysieke leefomgeving. Uniek dit jaar: vier wildcards.

Provincies die aan de slag gaan met de Omgevingswet kunnen dit doen met behulp van de navigator 2.0. De navigator neemt provincies stapsgewijs mee door de verschillende deelprocessen.

De binnenvaartsector heeft een akkoord ondertekend waarmee ze verklaren de komende jaren sterk te vergroenen. Het doel van dit akkoord is om te blijven concurreren met weg- en spoorvervoer.

SPOT Amsterdam wordt de nieuwe woonlocatie in het Amstel III gebied in Amsterdam-Zuidoost. De ontwikkelcombinatie heeft groen licht gekregen van de gemeente Amsterdam voor de transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een levendige woon- en werklocatie.