Alles over Mensen

Langdurig arme vaker werkende

2 maart 2016 17:01

Het aantal armen in Nederland is afgelopen jaren sterk gegroeid. Opvallend is dat de helft van de langdurig armen uit werkenden bestaat. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een lang tekort’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat afgelopen dinsdag verscheen.

Rotterdam viert wederopbouw

1 maart 2016 11:45

Vorig jaar herdacht Rotterdam het bombardement dat het begin van de oorlog inluidde. Met de overgang naar 2016 maakt herdenken plaats voor vieren; 75 jaar wederopbouw met tal van activiteiten. Op 20 maart gaat officieel het buitenprogramma van start. De festiviteiten duren tot en met eind juli.

Nederland ontwaakte onlangs met de nieuwste campagne van het herenmerk Suitsupply, bekend van de pikante billboards en van de heftige reacties die deze oproepen. Vooral het volgens sommigen vrouwonvriendelijke karakter van de afbeeldingen is onderwerp van discussie.

Rotterdam wil docenten lokken met een bonus. Vanwege het lerarentekort grijpt men naar onorthodoxe maatregelen.In Den Haag geloven ze daar niet in, zo laat wethouder onderwijs Ingrid van Engelshoven weten. Vier prangende vragen en antwoorden.

Wat doe je als de inwoners van jouw stad bijna de ongelukkigste mensen op aarde zijn? Seoul koos voor het inzetten op de deeleconomie. Is Seoul Sharing City het antwoord op de sociale en economische malaise in de Zuid-Koreaanse hoofdstad?