Ook het nieuwe kabinet trekt geen subsidie uit voor stedelijk verdichting, zoals de ontwikkelaars eerder hadden bepleit. Dat hoeft ook niet, want dat kan met geld dat er al ligt, stelt Fakton-consultant Erwin Daalhuisen in vakblad ROm. Geen subsidiegeld, maar revolverend durfkapitaal van het Rijk.

Disneyficeer meer!

13 oktober 2017 7:40

Tijdens de landschapstriënnale in de Haarlemmermeer hield consultant toerisme en recreatie, Peter Verdaasdonk, vorige maand een pleidooi voor een Masterplan toerisme en recreatie. Een plan voor de Metropoolregio Amsterdam en omstreken, waarin de expertise van pretparkexploitanten en grootschalige attracties beter wordt benut.

De corporaties uit de metropoolregio Amsterdam (MRA) dringen erop aan dat er meer huizen buiten de metropoolregio gebouwd worden, zoals in Flevoland, om de overstelpende vraag uit Groot Amsterdam te stillen. Daarnaast vragen ze om het aanwijzen van een bouwregisseur. Dat schrijft Cobouw vandaag.

Steden, en in het bijzonder Amsterdam, koken over. Woekerprijzen voor woningen, horden toeristen, Airbnb-wijken, expats, buitenlandse vastgoedinvesteerders die de markt afschuimen. Overdreven of niet, deze retoriek wordt hèt verkiezingsthema van 2018. Blijven onze steden divers en vitaal, of verworden zij tot zones voor toeristen en rijkelui?

Swipend op zoek naar een huurhuis 

29 september 2017 12:53

Swipend op zoek naar je droomhuis. Het bleek zo populair dat de server er de eerste dag al uitlag. De nieuwe woningruil app HuisjeHuisje, gelanceerd op 25 september 2017 door 26 woningbouwcorporaties, doet het weer. U kunt vanavond op de bank dus gewoon weer likes uitdelen.