Alles over Recycling

Ik vond eerlijk gezegd de hele milieubeweging altijd een beetje zuur. Ik heb in de jaren negentig een jaartje Milieukunde gedaan, dus ik weet over wie ik het heb. Geheven vingertjes van: dit mag niet en dat mag niet. Het is vast allemaal goed bedoeld, maar een goed gevoel kreeg je er nooit van.

Arnhem heeft een primeur: lantaarnpalen voorzien van fijnstofvangers die zorgen voor schonere lucht. Het eerste exemplaar is onlangs geïnstalleerd.

Het broeit in de Westas. De uitreiking van het manifest ‘Westas, daar draait het om’ heeft een vliegwiel op gang gebracht rondom het thema circulaire economie. Jeanet van Antwerpen, SADC, weet als geen ander dat gebiedsontwikkeling om iets anders gaat dan stenen stapelen.

Het potentieel van Dordrecht voor de circulaire economie is bovengemiddeld. Die conclusie trekt Cirkellab in het rapport Circulaire Kansen Dordrecht dat ze maakte voor de gemeente. En dat is vooral te danken aan de gevestigde bedrijven.

Ik stond vorige maand in mijn T-shirtje te kijken naar de wegrijdende klimaattrein. ‘Zeg iets over circulair tegen Frans Timmermans, dan heb ik een goed verhaal voor een nieuwe blog over licht’, schreeuwde ik nog.