Alles over Recycling

De overheid speelt een sleutelrol bij het versnellen van de ontwikkeling naar een circulaire economie. Met name werk maken van circulair aanbesteden staat hoog op het verlanglijstje van koploperbedrijven. Wat zijn de belemmeringen en kansen?

Rotterdam is de laatste jaren druk bezig met het realiseren van iconische projecten. Een drijvend park van gerecycled plastic uit de Maas is het nieuwste idee uit de havenstad.

Gedeputeerde Michiel Scheffer roept Gelderse ondernemers en overheden op de handen ineen te slaan voor een circulaire economie in de provincie door het Manifest van Almen te tekenen. 'Samen kunnen we zorgen dat Gelderland de eerste afvalloze provincie van Nederland wordt', stelt hij.

De ‘Van Wieg tot Wieg’-benadering door politiek, bedrijfsleven en milieubeweging is trending. De filosofie levert zeker nuttige bijdragen aan het ontwerp van ecologisch betere producten en processen, maar is geen oplossing voor eindeloze duurzame economische groei.

In Amsterdam wordt gebouwd aan een campus voor de circulaire economie. Op de kop van het Java-eiland wordt de komende tijd door 400 studenten, onderzoekers en kunstenaars gewerkt aan innovaties op het gebied van circulaire economie.