Alles over Recycling

De parkeergarages van de Eindhovense High Tech Campus krijgen circulaire verlichting. De komende 10 jaar zal de verlichting als service worden aangeboden door Philips Lighting. Daarmee blijft de leverancier tevens verantwoordelijk voor het onderhoud.

Er is nog veel ruimte voor verbetering op het gebied van stedelijke afvalverwerking, een onderwerp waar veel steden en bedrijven druk mee bezig zijn. Stadszaken heeft zeven manieren op een rijtje gezet om stedelijk afval duurzaam te verwerken.

‘Nederland behoort tot de koplopers in Europa op het gebied van afvalmanagement en recycling. Desondanks laten we nog vele kansen onbenut.’ Jacqueline Cramer omschrijft aan de hand van drie categorieën de ideale samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid.

Breda sluit betonketen

3 mei 2016 15:59

Op vrijdag 29 april ondertekenden wethouder Boaz Adank van de gemeente Breda en vertegenwoordigers van negen bedrijven uit de grond-, wegen- en waterbouw een convenant voor een duurzame betonketen. In het convenant staan CO2-reductie en het hergebruik van grondstoffen centraal.

Amsterdam zet in op ‘circulair slopen’. Dat heeft de gemeenteraad besloten in reactie op een motie van GroenLinks. Dat houdt in dat als een gebouw tegen de vlakte gaat, er zoveel mogelijk materiaal uit het gebouw wordt teruggewonnen en hergebruikt.