Alles over Recycling

Tilburg gaat beton uit bestaande trottoirs, wegen en gebouwen hergebruiken voor nieuw beton. Verder probeert de gemeente de uitstoot van CO2 te beperken bij de productie.

Plastic kom je overal tegen. Het vormde voor Arthur ten Wolde omstreeks 2011 de aanleiding om te gaan werken aan het versnellen en opschalen van de circulaire economie. Hoe voorkom je dat inzameling per gemeente verschilt en hoe voorkom je dat plastic überhaupt nodig is? Lees het in zijn column.

Met enige regelmaat worden er voorstellen gedaan om verouderde kantoorgebouwen te slopen op kosten van de gemeenschap. Ed Bielefeld, Innogetics, zet vraagtekens bij deze ontwikkeling en pleit voor een andere verdeling van de kosten om de circulaire kantorenmarkt vorm te geven.

Op 28 november opent De Gezonde Stad het eerste Zero Waste Lab van Nederland: een buurtlab voor sociale en circulaire innovatie. Amsterdammers uit de Dapperbuurt leveren gescheiden afval in en krijgen hiervoor waardemunten die zij in de buurt kunnen verzilveren.

Deze week werd het artikel ‘Groei met circulaire economie blijkt utopie’ geretweet. Het stond al een half jaar op Stadszaken.nl en ik had het gemist. Geen idee waarom. Maar ik las het en verbaasde me alsnog. Daarover gaat deze blog. Met excuses voor de vertraging, maar beter laat dan nooit.