Alles over Energie

De provincie Noord-Holland stelt spelregels op om ruimte te geven aan initiatieven die zonne-energie opwekken. Dit moet zonneparken buiten het bebouwde gebied mogelijk maken en tegelijkertijd het landschap zoveel mogelijk open houden.

Bij de planning van nieuwe bedrijventerreinen hebben projectontwikkelaars en landschapsarchitecten duurzaamheid vaak hoog in het vaandel staan. In het ontwerpproces wordt echter maar weinig rekening gehouden met de collectieve mogelijkheden voor alle uiteindelijke gebruikers van het energiesysteem. Hoe werken we samen aan zo’n optimale energieafstemming? 

Het KNMI kondigde onlangs code Oranje af voor het klimaat van Nederland. De hoop is nog niet verloren, maar als we nog lang op de huidige weg doorgaan, dan zitten we over een paar jaar met code rood. Iets waar Jacqueline Cramer zich al decennia zorgen om maakt. 

VolkerWessels werkt aan een nieuw soort circulair wegdek, vervaardigd uit plastic. Het concept PlasticRoad heeft volgens het bouwbedrijf veel voordelen ten opzichte van regulier asfalt.