Alles over Energie

Het in het Energieakkoord gestelde doel van 16% hernieuwbare energie in 2023 is in zicht, stelt de Nationale Energieverkenning. Daarnaast ligt het werkgelegenheidsdoel ook binnen bereik. De korte termijndoelen worden volgens het rapport echter niet op tijd bereikt.

Veel klimaatmaatregelen in Nederland zijn gericht op snelle resultaten in de periode tot 2020. Een bestendige koers voor de lange termijn, tot 2050, ontbreekt. Dat concludeert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in haar nieuwste rapport Klimaatbeleid voor de lange termijn. Van vrijblijvend naar verankerd.

De snelle ratificatie van het Klimaatakkoord toont aan dat de klimaatopgave breed wordt omarmd, zei Urgenda-directeur Marjan Minnesma in het NOS-journaal. Wat betekent de 'revolutie' voor Nederland distributieland? En voor de industrie? BT sprak met Minnesma, hoofdgast op het BT Event.

Verduurzaming breekt schotten weg

15 september 2016 16:23

Energierenovaties blijken meer profijt op te leveren dan energiebesparing alleen. De positieve effecten op sociaal, economisch en fysiek terrein zijn aanwijsbaar, blijkt uit recent onderzoek van de VNG. René Schellekens, adviseur Lokaal Klimaatbeleid RWS en lid VNG-team Energie: 'Het is zaak dat we gaan samenwerken en budgetten ontschotten.'

Van de 28 aanvragen voor windmolens in de haven van Amsterdam zijn er 18 afgewezen door de provincie Noord-Holland. Ook de vijf geplande windmolens bij de NDSM-werf in Noord kunnen niet rekenen op een akkoord. De reden: te dicht bij bestaande woningbouw, meldt het Parool.